سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ولادت حضرت زینب (س)

سه شنبه 86/3/1 10:43 عصر| | نظر

 

السلام علیکِ یا زینب کبری السلام علیکِ یا بنت رسول الله
السلام علیکِ یا بنت امیرالمومنین (س)


صبر را مفهوم معنا زینب است
کعبه غم
های دنیا زینب است
چون حسین است آفتاب شهر عشق
ماهتاب عالم آرا زینب است

 

آن گل های زیبا و پر طراوت بهار را دیده اید که چگونه به فضای اطراف خود جان می بخشند و همه جا را آکنده از زیبائی و لطافت می سازند ؟ و آیا تا بحال دیده اید که ناگهان تند بادی خشمگین و  بی رحم میوزد ، گل های زیبا را از شاخه های درختان جدا می سازد و بر زمین می افکند.

هنگامی که آن گلبرگ های زیبا روی زمین پراکنده می شود آن باغبان شوریده را مشاهده کنید که با چه حسرت و اندوهی به آن گلبرگ های زیبا می نگرد. قطرات اشک هایش را ببینید که آرام آرام بر گونه اش سرازیر می شود . باغبان خوب می داند که دقایقی پس از آن زیبایی وطراوت باغش با ریختن گلبرگ ها از بین می رود و دیگر از آن عطر مست کننده خبری نخواهد بود .

و زینب سلام الله علیها  نیز همچون آن باغبانی شوریده حال ناظر پر پر شدن گل های زیبایی بود که جهان را عطر آگین می ساختند و نمونه های کاملی از فضیلت های انسانی بودند.  زینب در دنیایی پر از نامردی ، پلیدی وفریب صلای آزادی و انسانیت سرداد و از فضیلت های انسانی و ارزش تعالیم اسلام سخن گفت و مردمی را که دست خویش را به جنایت آلوده و بعد ابلهانه بر کرده های خویش افسوس خورده و بر سوگ نشسته بودند بباد ملامت گرفت .

 

حضرت زینب (سلام الله علیها(

 

حضرت زینب کبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.

نام مبارک آن بزرگوار زینب، و کنیه گرامیشان ام الحسن و ام کلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الکبرى، شریکة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، کامله و ... پدر بزرگوار آن حضرت، اوّلین پیشواى شیعیان حضرت امیرالمؤمنین على بن ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها می باشد.

 

نـــام گذاری حضرت

 

در آن زمان که صدیقه کبری سلام الله علیها به این گوهر دریای عصمت و طهارت باردار بود، پیامبر اکرم

صلی الله علیه و آله و سلم در مدینه حضور نداشتند و به سفری رهسپار بودند.

هنگامی که وجود مقدس "زینب کبری" سلام الله علیها متولد گشت، صدیقه طاهره سلام الله علیها به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:  که چون پدرم در سفر است و در مدینه حضور ندارد، شما این دختر را نام بگذارید. آن حضرت فرمود: من بر پدر شما سبقت نمی گیرم، صبر نما که به این زودی رسول خدا باز خواهد گشت و هر نامی که صلاح داند بر این کودک می نهد.

هنگامی که سه روز گذشت، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم مراجعت نمود و همانگونه که رسم و سیره رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم بود، نخست، به منزل حضرت زهرا سلام الله علیها وارد گشتند. امام علی علیه السلام خدمت آن حضرت عرض کرد: یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید.

 حضرت رسول صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: اگر چه فرزندان فاطمه اولاد من می باشند، لکن امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی میباشم.

 در این حال جبرییل نازل شد عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام می رساند و می فرماید: نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که  این را در لوح محفوظ نوشته ایم.

رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، ببوسید و نامش را "زینب" نهاد و فرمود:  به حاضرین و غایبین امت، وصیت می نمایم  که حرمت این دختر را پاس بدارند. همانا که او به خدیجه کبری سلام علیها شبیه است.

زینب را مخفف‏«زین اب‏»دانسته‏اند،یعنى زینت پدر.

امام حسین‏«ع‏»هنگام دیدار، به احترامش از جا برمى‏خاست.زینب کبرى،از جدش‏رسول خدا و پدرش امیر المؤمنین و مادرش فاطمه زهرا«ع‏»حدیث روایت کرده است.

 

این بانوى بزرگ، داراى قوت قلب، فصاحت زبان، شجاعت، زهد و ورع، عفاف وشهامت

 

 

یا حق امام حسن مجتبی (ع)پشت و پناهتون


مشترک RSS وبلاگ شوید

آرشیوها

پیوند‌ها